A 120 éves a Harley-Davidson!

A Harley-Davidson a világ egyik legismertebb márkaneve, éppen ezért óriási dolog, hogy hazánk adott helyet a vállalat 120 éves születésnapi ünnepségsorozatának.

A fesztivál négy napja során több mint 50 országból voltak kíváncsi a rendezvényre. A parádén több mint 7000 motoros gurult végig Budapest belvárosán a helyi érdeklődők tömege előtt. Ötvennél is több banda játszott öt színpadon, négy estén át, igazán komoly nemzetközi sztárok is felléptek a szépszámú közönség előtt.

Olyan nemzetközi szinten is ismert előadók, mint az ausztrál Airbourne és Wolfmother, az amerikai Larkin Poe, a közönségkedvenc német The Picture Books, a brit rockbanda, a The Darkness, és a Glenn Hughes Performing Classic Deep Purple.

Magyar együttesek is voltak a zenei palettán, fellépett többek között két ikonikus banda, az EDDA Művek és a Pokolgép.

A VIP vendégek között volt Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnök-vezérigazgatója, Karen Davidson és Bill Davidson, William A Davidson, a brand egyik alapítójának negyedik generációs leszármazottjai.

A jubileumi fesztivál a budapesti Puskás Aréna Parkban volt megtekinthető. A motorozás szerelmesei több mint 70 Harley-Davidsont tesztelhettek itt.

A BOK-csarnokban régi és új Harley-Davidsonokat állítottak ki, bemutatva az ikonikus márka legnagyszerűbb alkotásait. A Harley-Davidson Expo fénypontja volt a vadonatúj 2023-as CVO motorok, a CVO Road Glide és a CVO Street Glide első európai bemutatkozása, a két új motort mindössze két héttel a fesztivál előtt dobta piacra a társaság.

Dr. Horváth Dávid

Leave A Comment