A világhíres Sir Thomas és Lady Dixon Park Belfastban

A Belfast belvárostól csak 7 kilométerre lévő Sir Thomas and Lady Dixon Park elképesztően gyönyörű környezettel várja a látogatóit, ősfákkal, rendezett folyóparti szakaszokkal, sétányokkal, és virágoskertekkel. A park rózsakertje nemzetközileg is híres és elismert, 20 ezer szál rózsát telepítettek ide, ami nyáron egyszerre virágzik.

 

A park kertészei remek munkát végeztek, hiszen van történelmi rózsa szekció, ahol a régi fajtákat lehet megcsodálni, s sok olyan ágyás látható, ahol különböző mai termesztők egyedi rózsafajtái, speciális klónjai tekinthetők meg. Minden szezonban több ezer látogató érkezik a parkba, hogy gyönyörködjön a különböző színű és fajtájú rózsákban, különösen az úgynevezett Rózsa Hét a népszerű, amikor teljes fényében ragyog a park a rózsáktól.

A parkban természetesen a rózsákon kívül más virágok is pompáznak egész nyáron. A kamélia út például szintén híres, mint ahogy sok ember kedveli a japán-kertet is, ahol sok kis tó és csobogó is található, s rendkívüli nyugalmat árad. Természetesen számos jelölt sétaúton lehet végighaladni, a gyerekes családok útközbe n játszótereket is találnak, amelyeknél fagyis-üdítős autó áll. A sportolni vágyók kocoghatnak a parkban, van külön tájfutópálya is.
Ha valaki Belfastba utazik a nyáron, ki ne hagyja ezt a lehetősséget, s kiránduljon a parkba, ahol golfozni is lehet. A belvárosból 12-15 angol fontért ki lehet menni ide taxival.

 

Leave A Comment