Az álom, ami valósággá válik

Hagyományos körutak, zarándoklatok, gasztro- és bortúrák Izraelben!

Bodrogi Zsuzsa a nevem. 19 éves voltam, amikor másodszorra utaztam Izraelbe. November közepe volt, de mintha a nyárutóba érkeztem volna meg…

Izraelben nemcsak az ősz barátságos, hanem a legtöbb ember is. Ekkor még nem tudtam jóformán semmit az itt élőkről, vallásokról, történelemről. Pár évvel később elvégeztem az idegenvezetői tanfolyamot, ahol először találkoztam ezzel a gazdag kultúrával, a hi-tec mezőgazdasággal és azzal a vallási sokszínűséggel, amivel ez az ország rendelkezik.
Az itteniek úgy is hívják Izraelt, hogy ” a Diaszpóra kibuca” -1882 óta az egész Világról jöttek vissza zsidók letelepedni az Ősatyák országába az itt maradottak mellé a majd’ 2000 éves távollét után. Mindenki hozta magával az anyaország nyelvét, konyháját, zsidó ünnepi szokásait. Így a legtöbb ember legalább két nyelven beszél, nagyon jókat főz és változatosan ünnepel.
A modern Izrael létrejöttének az ötletét egy magyar embernek köszönhetjük, Herzl Tivadar a neve, aki diplomáciai úton próbált hazát szerezni a zsidóknak. Az ő ”Altnueland című könyvéről van elnevezve Tel Aviv, ami a régi és az új találkozását jelenti.
Mark Twain 1867-ben (15 évvel az első bevándorlási hullám előtt) látogatott az országba, és így írt könyvében:” Egy kihalt ország, amelynek aránylag jó a földje, de az egész csöndes messzeséget gaz és vadkapor borítja. Olyan elhanyagoltság van itt, amibe még egy erős képzelet sem tud életet lehelni.”

David Ben Gurion, Izrael első miniszterelnöke pedig a következő mondattal indította útjára a fiatal országot: “Aki nem álmodik, az nem realista…”
Mindenkit várok szeretettel, jöjjön és saját szemével tapasztalja meg az álmot, ami valósággá vált.


Az egész ország területén vezetek és szervezek túrákat, egyéneknek és csoportoknak is. A hagyományos körutakon és zarándokutakon kívül vannak gasztro- és bortúrák, valamint szakmai körutak.
Ha különleges esküvőt szeretne, szívesen segítek a szervezésben bibliai helyszíneken, a gyönyörű tengerparton vagy esetleg romantikus sivatagi környezetben.
Kérjen árajánlatot az alábbi elérhetőségeken.

ZSUZSA BODROGI
Licensed Tour Guide in Israel
Hungarian, Hebrew, English
E-mail: zsuzsa921@gmail.com
Telefon: +972-52-3685606
www.izrael-guide.com

Leave A Comment