Megnyitott hazánk egyetlen autós szafariparkja Nagykőrösön

Ünnepélyesen átadták a Richter Safari Parkot. 2022 április 14-től több mint harminchektáros területen kalandozhatunk végig, és pillanthatunk bele a vadállatok világába Nagykőrösön. Ifj. Richter József szafari- és cirkuszigazgató elmondta, hogy a szafari park egyedülálló turisztikai látványosság, egyben egy hosszú folyamat eredménye, amely során a modern állatvédelmi elvárásoknak tesznek eleget.

„Családtagként szeretett vadállatainkat kivonjuk a cirkuszi munkából, és a szafari a továbbiakban egyfajta vadállat menhelyként is fog működni, akár külföldről is tudunk befogadni állatokat.”– mondta az igazgató.

Közel kétszáz állat mindennapjaiba tekinthetünk bele a három kilométer hosszú útvonalon végig haladva. A szafari mellett élménypark, állatsimogató, dinópark, és egy hatalmas óriáskerék, a Safari Eye fokozza az élményeket. Ha mindez még nem nem lenne elég, cirkuszi előadásokkal is kényeztetik az idelátógatókat az útvonal végén felállított cirkuszsátorban. A nyár egyik legnépszerűbb látványossága, az elefántfürdetés is itt lesz ezentúl Nagykőrösön, a park területén található négyhektáros tóban.

Az ünnepélyes átadón a szalagot Ifj. Richter József, szafari- és cirkuszigazgató és a Kossuth-díjas cirkuszalapító Richter József mellett dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, valamint Földi László, országgyűlési képviselő vágták el.

„Nagyon pozitív a véleményem a Richter család munkásságáról, és biztos vagyok benne, hogy amint a cirkusz világában, a szafari világában is a minőséget képviselik. A park tovább erősíti Nagykőröst a turisztikai térképen. Reméljük, hogy sokan meglátogatják majd a várost, ami a helyi vállalkozások számára is előnyös lesz.” – mondta el dr. Czira Szabolcs polgármester.

„Számomra is óriási élmény volt, hogy egészen közelről megcsodálhattam a zebrákat, zsiráfokat, tevéket…, és az állatok többségét kézből etethettem. El tudom képzelni, hogy egy gyermek szára milyen lehet ezt átélni. Itt Nagykőrösön nincsenek váraink, de vannak szép épületeink, múzeumaink, és most a korona, a Richer Safari Park!” – tette hozzá Földi László, országgyűlési képviselő.

,,Mindig arra törekedtem, hogy az állatoknak a legjobb körülményeket biztosítsam, akkor is, amikor még részt vettek a cirkuszi munkában, és ez termesztésen így lesz a szafariparkban is.” – fejtette ki ifj. Richter József, aki a megnyitón elmondta, hogy rengeteg munka és kitartás előzte meg a nyitást, és mindent elkövettek azért, hogy az állatok számára ideális környezetet teremtsenek.
„Nagy előny, hogy 28 éve az ország legnagyobb cirkuszát üzemeltetjük, rendelkezünk olyan kapcsolatokkal, tapasztalattal, tőkével, ami a szafaripark létrehozásában elengedhetetlen volt.” – tette hozzá ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, aki azt is elárulta, hogy óriási az érdeklődés. A továbbiakban minden hétvégén és ünnepnapon lesznek nyitva, illetve júniustól a tanítási szünetben a hétfő kivételével minden nap.

Fontos megjegyezni, hogy ebben a szafari parkban a vendégeket maximálisan kiszolgálják, bőven megéri a jegy ára, mert sok érdekes szolgáltatást élvezhetnek a gyerekek és a felnőttek egyaránt. Főleg az állatok répával történő etetése okoz örömöt mindenkinek – az állatoknak és a látogatóknak egyaránt. Innen mindenki boldogan megy haza.
Aki tudja, adja tovább, hogy milyen szuper ez a szafaripark, ezt látni kell! Csak gratulálni lehet ifj. Richter Józsefnek és a stábjának.

A belépéshez regisztrálni kell itt:
www.safaripark.hu
https://www.facebook.com/safariparkrichter/

Leave A Comment