SZÉK Restaurant & Bar: fantasztikus újra gondolt székely ételek

A budapesti SZÉK Restaurant & Bár 2022. áprilisi közepén bemutatta az új tavaszi-nyári kínálatát. A zártkörű nyitóeseményen 9 fogásos degusztációs menüt prezentált a meghívottaknak Varga Szidónia, az üzemeltető Székely Szekér Kft. ügyvezetője, az étterem háziasszonya és Réti Sebestyén, a SZÉK Restaurant & Bár séfje. A program különlegessége volt, hogy négy ismert vendég is tiszteletét tette azeseményen, Esztergályos Cecília, Tóth Andi, Bárdosi Sándor, s Növényi Norbert személyében. Ők mint Gourmet Mentorok dolgoztak együtt Réti Sebestyén séffel egy-egy vadonatúj fogás tökéletesítésén, ezzel részeseivé váltak a SZÉK „Fogadj Örökbe egy ételt!” programjának is.

A tavaszi-nyári sláger ízelítő: padlizsános tojáskrém, torma, morzsa, savanyított apró zöldségekkel.
Az előételek közül a vörösboros főtt nyelvet érdemes kiemelni,, amely citromos zellerrel, zöldalmával és diómajonézzel készül, valamint a préselt libamájat, amelyet fenyőrügy esszenciával, kukorica máléval és szederhabbal tálalnak. Az étterem sommelierje ezekhez az előételekhez a Wassmann Pince Muscat Ottonel narancsborát ajánlja.

A főételek közül bizonyára sláger lesz a kapros ordas csusza, füstölt karfiol morzsával. De a harcsapaprikás tojásos puliszkagaluskával, s fokhagymás uborkasalátával is biztos siker. Ezekhez az ételekhez érdemes a Váli Pincészer Szürkebarát borát rendelni.
Picit tartalmasabb étel a rozé kacsamell nyári képosztás tésztával, s borsos juevel. Mint ahogy a bárányvagdalt is sült hagymákkal, s zöldborsó főzelékkel. Ezekhez a Recas Pincészet Nonyus Syrah-Feketeleányka bora illik a legjobban.

A desszertválaszték is csodálatos az étteremben. A meggyes puliszkás tartot mandulás csokikrémmel különösen ajánlani lehet, mint ahogy az eperlekváros mézes krémest is.
A SZÉK Restaurant & Bar borkínálata fantasztikus, de – tavasz-nyár lévén – nem szabad megfeledkezni a koktélokról sem. Különleges koktélalkotások rendelhetők a bárpultnál, s a pincéreknél is.
Fontos, hogy az étteremnek van külső terasza, s belül nagyon hangulatos, otthonos a hely. Ami pedig az árakat illeti, azok mérsékeltek, minden fogás megfizethető. A nívó magas, az ár-érték arány tökéletes. Az ízek harmóniája lenyűgöző.

SZÉK Restaurant & Bar (1061 Budapest, Andrássy út 41.)
www.szekrestaurant.hu

Leave A Comment