Túrós csuszából készít csokoládét a magyar desszertséf

Lehet, hogy a túrós csuszás csokoládé lesz az új világszenzáció? A dubai csoki világhódító sikere után bármi elképzelhető, hiszen az arab ihletésű édesség egyik alkotóeleme is tészta. Jakabfi Dávid nagykanizsai cukrászműhelyében elkészítette a túrós csuszás fehércsokoládét, melyet egy videóban be is mutatott, már csak arról várja a közönség véleményét, hogy pörccel vagy pörc nélkül lenne-e kedveltebb a rendhagyó édesség – ha az ínyencek elé kerülne.2024 karácsony előtt már a bejgli népszerűségét is lekörözte és várólistás lett a dubai csoki Jakabfi Dávid nagykanizsai műhelyében. 2025 elején már a tízezredik darabot készítették a ropogós kadayif tésztát, pisztáciakrémet és tahinit, azaz szezámpasztát rejtő csokoládéból az országos hírnévre szert tett JD Cukrászdában. A dubai csoki nemzetközi népszerűsége és elterjedése jelentős hatással volt a világ csokoládépiacára is és a hazai fogyasztást is jelentősen élénkítette.


”A csokoládé világpiaci ára egyre emelkedik, az a tendencia figyelhető meg, hogy egyre inkább luxuscikké válik. Ugyanakkor egyre keresettebbek a minőségi alapanyagból készült termékek. Mi rekordokat döntöttük a csokoládékészítésben. Míg a korábbi években átlagosan 100 kilogramm csokoládét használtunk, az elmúlt néhány hónapban pedig már közel másfél tonnányi alapanyagra volt szükségünk, pisztáciából pedig fél tonnát használtunk fel. Készítettünk 800 grammos, aranyrúdra emlékeztető dubai csokit is” – árulta el Jakabfi Dávid.

A túrós csuszás csoki is indulhatna a világhírnév felé, megismertetve a magyar ízeket.


„Folyamatosan mérem fel az emberek igényeit a közösségi médiában. A közösségi médiában követjük egymást a népszerű influenszerrel, Papp-Für Jánossal, a Bajszi tészta gyártójával. Vicces ötletként jött a túrós csuszás csoki, melyet az ő lebbencstésztából készítettem el” – idézte fel Jakabfi Dávid.  

Leave A Comment