„Wonder of the Sea”: útnak indult a világ legnagyobb tengerjáró hajója

A Royal Caribbean hatalmas „Wonder of the Sea” elnevezésű hajója 2022. március első hétvégéjén indult el első hétnapos útjára a floridai Fort Lauderdale-ből a Karib-tenger felé.
A Royal Caribbean, a világ legnagyobb hajótársaságának óceánjárója a múlt héten indult útjára először a floridai Fort Lauderdale városból. Pályafutása egy 7 éjszakás karibi körutazással kezdődik, majd a spanyolországi Barcelonába, később pedig Rómába megy.
A „Wonder of the Sea” elnevezésű óceánjáró a 236.857 bruttó regisztrált tonnás súlyával (BRT) a valaha legnagyobb épített tengerjáró hajó, amely az ötödik tagja a Royal Caribbean Oasis-osztályának.

A hatalmas óceánjáró ötször akkora, mint a Titanic!
A vízi óriás hossza 362 méter, legnagyobb szélessége pedig 47 méter, ami maximum 6.988 utas (amiből 2.300 fő személyzet) befogadására alkalmas. Az óceánjáró 19 medencével, 20 étteremmel, 11 bárral, jégpályával, illetve kaszinóval rendelkezik. Az elérhető legnagyobb sebessége pedig 40 kilométer per óra.
A múlt hét pénteken forgalomba álló hajó 18 fedélzeti szinttel rendelkezik, amelyből 16-ot használhatnak az utasok. A tengerjáró eredetileg tavaly indult volna először útnak Kínában, azonban ezt a tervet a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. A napokban a Royal Caribbean arról számolt be, hogy a nehézségek után most végre a foglalások száma visszatért a járvány előtti szintre.
Helyfoglalás: www.rccl.hu

Leave A Comment